Klädkollektion, Mode, Passform, Wheelwear

Billiga anpassade kläder

Billiga anpassade kläder för rullstolsburna

Vi har specialiserat oss på just billiga, anpassade kläder för rullstolsburna. Min filosofi var redan från det jag startade varumärket att anpassade kläder inte skulle vara dyrare än de kläder som inte är anpassade. Idag är anpassade kläder oftast betydligt dyrare. Hur kan detta förresten komma sig? Skall det vara så, vad tycker du?

Bara för att man har exempelvis stora fötter eller är lång och behöver anpassade kläder så skall de väl inte vara dyrare.

Billiga anpassade kläder för rullstolsburna.
Kristoffer iklädd i jeans från klädkollektion HUMAN.

Enkätundersökning

Innan jag startade varumärket Wheelwear så gjorde jag flera enkätundersökningar för att kolla av marknaden. En av frågorna som jag ställde då var just om priset. De svar jag fick in var just att de kläder som är anpassade är för dyra. På frågan om vad som saknades på kläder för rullstolsburna så saknade man färg på plaggen. De upplevdes som tråkiga.

Jag hade först en önskan om att kläderna skulle sys upp i Sverige. Men då skulle priset till slutkund (alltså till dig) bli alldeles för högt. Så jag funderade ett varv till på hur jag skulle lösa det med att få ner priset. Den enda möjligheten att få ner priset till likvärdig nivå som alla andra kläder visade sig vara att sy upp dem utomlands. Jag ville då sy upp kläderna i Europa och under schyssta förhållanden. Efter en del letande hittade jag en bra fabrik i Turkiet. Där kan vi använda “snuttar” från tidigare produktioner. Detta är bland annat är bra för miljön.

Hur har jag då lyckats med mitt mål att ha samma prisbild på mina anpassade kläder som andra har på icke anpassade kläder? Faktiskt riktigt bra måste jag säga, för inga av de kläder som säljs i webbutiken hos Wheelwear kostar mer än de icke anpassade kläder som säljs. Just detta är jag faktiskt riktigt stolt över att kunna erbjuda våra kunder. Vi vill också kunna visa för våra konkurrenter att det går att göra anpassade kläder utan att det behöver kosta en massa extra.

Kram