Klädkollektion, Livsstil, Mode, Passform

Skillnaden mellan kläder

Skillnaden mellan olika typer av kläder

Vad är egentligen skillnaden mellan anpassade och vanliga kläder? Detta har jag skrivit om tidigare här på bloggen. Men eftersom jag har fått så många nya läsare så tycker jag att detta är värt att repetera. Nu på sista tiden så har min blogg vuxit till över 800 besökare i veckan. Vill rikta ett stort och hjärtligt TACK till alla er som går in och läser mina inlägg här på bloggen!

Så till dagens ämne, om du tänker dig ett par jeans till en man så går oftast linningen precis ovanför höftbenet. Det är i alla fall det vanligaste när det gäller byxor till män. Detta gör att när man sätter sig ner så är risken stor attt man visar en stor del av ryggslutet och baken. Det som jag har gjort på HUMAN kollektionen är att jag har sett till så att midjan på byxorna sitter betydligt högre för att det jag skrev om nyss inte skall hända. En annan anpassning är även att det inte finns några fickor bak. Man har ju inte så stor nytta av fickorna bak när man sitter i rullstol. Den ficka som finns har jag istället satt på låret som en liten tuff detalj.

Skillnaden mellan kläder
HUAMN kollektion

Hur kan HUMAN kollektionen vara så billig?

Den frågan får jag ofta. Många blir så häpna att kläderna är så billiga. När jag härom dagen var på besök på Valjeviken så var det många som tappade hakan när jag berättade vad kläderna skulle komma att kosta. Anledningen till den något billigare prisbilden är att jag hittat en väldigt bra kompanjon utomlands som kommer att sy upp dem och att de kommer att sys upp i en ganska så stor mängd.

Det jag vill med HUMAN kollektionen är att visa att det går att göra kläder som är anpassade till rullstol billigare och precis lika snygga som vanliga kläder. Det skall inte behöva kosta skjortan att köpa kläder som är anpassade. Precis som med kläder som inte är anpassade så är det bra att det finns en valmöjlighet. Många som sitter i rullstol lever på existensminimum och har inte så mycket pengar. De precis som alla andra vill såklart ha kläder som sitter bra och är moderna. Många rullstolsburna sliter mer på kläder än vad icke rullstolsburna gör vilket såklart gör det hela dyrare i längden. Det har i all fall jag märkt på Kristoffer. Vi behöver köpa kläder oftare till honom än vad som känns normalt. Känner du också igen detta?

Trevlig helg på er!

Kram