Föreläsning, Jag, Livsstil, Nyhet

Lycka och glädje

Lycka och glädje och att ta livet med en nypa salt

Lycka och glädje och att ta livet med en nya salt. Det handlar min nya föreläsning om.

Många som hamnar i rullstol blir deprimerade. Men det är naturligtvis inte bara rullstolsburna som bli deprimerade utan det händer alla slags människor. Jag har själv hamnat i en depression för många år sedan och har haft en väldigt lång väg tillbaka för att hitta glädjen och känna lycka igen. När det var som värst så var jag fylld med tankar som ”är livet slut nu” och ”vad har jag att leva för”. 

Hur gör då jag och min man för att hitta lycka och glädjen i vardagen? Med denna föreläsning så vill jag berätta hur vi på olika sätt gör och har gjort för att hitta vår lycka i vardagen. Kristoffer är född med en ryggmärgsskada och är rullstolsburen sedan födseln något som aldrig hindrat oss från att hitta olika lösningar på saker och ting för att komma fram till det där lilla extra i vår vardag. 

När det inte går som man har tänkt sig

Det krävs en hel del extra planering när man lever med någon med ett funktionshinder, till exempel när man skall ut och resa eller sådana lite större saker. Att till exempel dubbel-, eller trippel-kolla om hotellrummen är anpassade på orten dit man skall, eller att det finns hiss är sådant som man får lägga mycket extra tid på. Sen är det ändå så att hur mycket man än kollar upp allt så blir det i alla fall fel emellanåt. Men då gäller det att improvisera.

För att ta exempel så skulle vi härom året bila ner till Kroatien. Vi hade bokat ett jättefint hotell som vi skulle bo på under vår vistelse där och även pratat med dem i telefon. Allt skulle vara anpassat så det kunde inte bli bättre. När vi kom fram och äntligen skulle checka in efter en oerhört massa timmar i bilen så var rummet alldeles för litet, så trångt att den av oss med rullstol inte kom in på toaletten och en hel del andra fel. Så vad skulle vi göra nu? Jag fick panik medan Kristoffer var lugn.

Lycka och glädje
Mikaela och Kristoffer i New York

Det löser sig, sa han med ett lugn i rösten. Medan jag ringde runt så körde Kristoffer till min mamma som har ett sommarboende i Kroatien. En granne till min mamma som har lite kontakter hjälpte oss efter mycket om och men att hitta ett fungerade hotell. Detta hotell har varit vårt tillhåll alla de gånger vi varit där efter denna första lite knepiga resa då allt strulade. Så det mesta löser sig alltså, bara man tar det lite lugnt och inte hetsar upp sig. Världen är faktiskt ganska så full med snälla människor som är beredda att hjälpa en bara man ger dem en chans. köpa instrument online  

För kontakta och bokning

Detta och mycket mer kommer jag att prata om på denna föreläsning. Vill ni boka mig så kan du maila till forelasning@wheelwear.se eller ring mig på nummer 0454 10 300. Feng Shui inredning 

Kram