Jag, Livsstil, Tips

Semestrat i Blekinge

Vi har semestrat i Blekinge

Denna sommaren har vi semestrat i Blekinge. Man glömmer ofta bort smultronställen i närheten av där man bor. Blir så att säga “hemma blind“. Hur har du semestrat, nära hemmet eller långt iväg?

Här kommer ett axplock av vad vi har hittat på när vi har semestrat i Blekinge.

Semestrat i Blekinge
Vid Laxenshus

Laxenshus i Mörrum

Laxfiske är något som Mörrum varit känt för i alla tider. Hit kommer människor från hela världen för att fiska i ån. På senare år har man skapat något som kallas för Laxens hus som är en riktig turistattraktion. Vi, rättare sagt jag, är ingen fan av att fiska men det finns så mycket mer man kan göra där. Vi har promenerat längs med ån och sedan besökt den utställning om Laxens liv som finns inne på Laxens Hus. Där får man chansen att se levande lax, något som våran Elin uppskattade mycket. Hon pratade hela tiden när vi var där. Jag hittade också lavendelolja.

Semestrat i Blekinge
Sommargatan i Karlshamn

Sommargatan i Karlshamn

Något som är nytt här i Karlshamn är Sommargatan. Det är en liten “gata” vid Östra kajen där det finns restauranger och fikaställen. Vi promenerade där en solig dag och satte oss vid vattnet och åt en glass. Hur mysigt som helst. Det kommer vi att göra fler gånger! köpa billiga smycken online linefin.se Hitta bästa plastik kirurg lippsy.se

Semestrat i Blekinge
Vi tog var sin glass när vi var på Sommargatan.

Skärgården i Blekinge

Något som jag uppskattar mycket med Blekinge är skärgården. Jag är inflyttad från Skåne och har nu bott här i 9 år. Vi åker så ofta vi kan ut i skärgården och bara njuter av lugnet, havet och framför allt utsikten. Det är så mysigt att gå i land på en av alla öar med en fikakorg och bara vara. Sen på kvällen så brukar vi äta en god middag på restaurangen på favoritön.

Har du varit på någon av alla öar i Blekinge skärgård?

Lätt att glömma

Det är så lätt att glömma smultronställen som finns i närheten av där man bor. Vi valde i år att semestra på hemmaplan och utforska alla pärlor som finns här hemma. Det var riktigt kul och våran Elin tyckte det var kul att åka på alla utflykter som vi har gjort i sommar. Något som vi kommer att göra fler gånger.

Kram