Föreläsning, Klädkollektion, Mode, Nyhet, Passform, Tips

Föreläsning om mode och kläder för rullstolsburna

Föreläsningen “Är modet verkligen till för alla?”

Själva idéen till min föreläsning i ämnet mode och kläder för rullstolsburna föddes när jag märkte hur svårt det är för rullstolsburna i min omgivning att hitta moderna kläder som även satt bekvämt och bra. Ni som har följt mig i sociala medier vet ju om att min man Kristoffer är rullstolsburen. Han är alltså en av dem som skulle behöva ha anpassade kläder. Men precis som så många andra rullstolsburna tvingas han ändå att köpa icke anpassade kläder i de butiker som finns. Detta är en av de saker som jag med mitt arbete vill ändra på!

Jag har tidigare gjort en hel del enkätundersökningar om vad de funktionshindrade tycker saknas på marknaden när det gäller kläder. Responsen jag fått har innehållit många intressanta svar. Det har kommit in förslag på allt från olika anpassningar på plagg till förslag om att försöka göra anpassade kläder lite roligare gällande färg och form. Med bland annat detta i åtanke så har jag nu skapat en egen klädkollektion med anpassade kläder. Som dessutom är billigast på marknaden.

Bra va? köpa hantverk och design online micaelasund.se köpa fryst mat online mitasmat.nu andliga kurser  

Jag har som ni säkert märker stora planer på att utveckla anpassade kläder och har börjat med en herrkollektion. Senare kommer jag även att utveckla en damkollektion, en kollektion för barn/ungdom och även sport- och fritidskläder. Kort sagt så vill jag göra vad jag kan för att även rullstolsburna ska kunna känna sig fina och kunna hitta kläder som är snygga och funktionella.

När jag föreläste för riksförbundet DHR på Valjeviken i Sölvesborg
Bild från när jag föreläste för riksförbundet DHR på Valjeviken i Sölvesborg

En nyhet angående min föreläsning

När jag är ute och föreläser och publiken ser rubriken “Är modet verkligen till för alla” så är det många som reagerar genom att kommentera med att “Nej, modet är verkligen inte till för alla. Speciellt inte om man har ett funktionshinder”. Jag får höra väldigt många historier om hur min publik löser sina problem med kläder.

Jag kan så här till sista berätta att ni som vill numera även kan boka min föreläsning om mode och kläder för rullstolsburna via Sveriges Talare, något jag är stolt över. Om du har frågor om mig eller min föreläsning så är du välkommen att kontakta mig på adressen forelasning@wheelwear.se eller via 0454 10 300. Telefontid mellan 9 – 15 på vardagar.

Välkommen att höra av dig!

Kram