Klädkollektion, Mode, Passform

Tygerna har kommit

Tygerna till kollektionen har äntligen kommit

Tygerna har kommit! För någon dag sedan så kom så äntligen de tyger som skall användas till min kollektion. Det var så klart med stor spänning som jag öppnade detta paket. Tygerna till jeansen kommer att ha stretch både på bredden och på längden. Detta för att få bästa möjliga passform, framförallt för den som sitter rullstol.

Jackan är i samma tyg som det jag visat upp på ett antal bilder här på bloggen och kommer att vara lätt fodrat. Det är som sagt en mellanjacka som kan användas såväl tidig vår som till hösten.

Det tyg som kommer att skilja mest från det som jag visat upp på mina bilder är det på finbyxan. Det tyg som gäller nu är ett som påminner om det jag visat upp men med ett något annorlunda rutmönster. Jag har valt detta tyg dels för att det är bra för miljön på grund av att det är ett tyg som redan finns. Men också för att det är lite kul att inte veta hur nästa uppsömnad kommer att se ut.

Designers av Wheelwear klädkollektion HUMAN är Mikaela Lastre & Lotta Niemi.
Fotograf är Mikaela Lastre, © Upphovsrätt är Global Wheelwear AB.

Tygerna har kommit
Kläderna som ingår i klädkollektionen HUMAN.

Bilden visar prototypen på kläderna som ingår i klädkollektionen HUMAN.

Miljön är viktig

Som jag tidigare har nämnt så är miljön viktig när jag ska sy upp kollektionen. Att kunna återvinna och använda tyger som redan finns är ett stort plus i vårt arbete. Visst, vi kunde vävt ett exakt tyg som det vi visat upp men valde att inte göra det. Detta med att använda återvunnet material är ett sätt som jag kommer att arbeta mycket efter även i framtiden.

Nu när priserna för uppsömnad har kommit från fabriken och vi har bestämt hur många de ska sy upp så är det bara att “trycka på knappen“. Det känns lite overkligt men är ändå en riktigt skön känsla. Jag har kämpat för detta i så många år och nu har jag äntligen nått mitt mål.

Lite coolt känns det ändå att jag tillsammans med ett få antal personer har åstadkommit och skapat en egen klädkollektion. Jag måste medge att det gör så att jag sträcker lite extra på mig.

Är du sugen på att kolla in mina kläder och eventuellt beställa något ur klädkollektionen HUMAN så använd länken här.

Kram