Jag, Livsstil

Solen skiner

Hej! Nu går vi mot ljusare tider.

Idag skiner solen och fåglarna kvittrar. Nu i helgen så har vi haft så skönt väder som gör en så glad. Vi har verkligen tagit till vara på det fina vädret och tagit långa promenader. Det är så härligt att känna solens strålar mot ansiktet. Det är man inte bortskämd med detta år. Blir du också glad när solen skiner?

Nu en tid så har jag varit så trött och orkeslös. Dagarna har känts sega och långa. Jag har verkligen försökt att reda ut varför jag känner så men inte riktigt lyckats. Det har nog till största delen berott på att det har varit så mörkt och kallt ute. Denna årstid är inte min favorit direkt. Men det är säkert fler som har känt som mig. När vi nu i helgen hade så fint väder och solen sken så fick jag genast mer energi. Varför har solen denna positiva effekt?

Solen skiner
Solen skiner genom björkens trädkorna.

Solens positiva effekter

Vi vet ju att solen producerar D-vitamin vilket behövs i våra kroppar. Solen har också en annan positiv effekt nämligen att den “triggar igång” belöningssystemet och detta i sin tur minskar stress och oro i kroppen. Detta gör att vi blir piggare och mår bättre. När solen skiner så producerar den ämnet serotonin (vilket gör att vi känner oss lugna) och dopamin (vilket gör att vi känner njutning och lycka). Dessa positiva effekter av solen gör att vi känner oss piggare. En annan positiv effekt av solen är att den påverkar melatoninproduktionen och detta gör att vi sover bättre. Det har jag själv erfarenhet av. Nu i helgen har jag  sovit mycket bättre och detta i sin tur gör att jag är piggare.

Visste du att det räcker med 15 minuter solljus för att det ska ge dessa positiv effekter.

Nu till något helt annat

Nu vill jag påminna om att DU kan prenumera på Wheelwear’s nyhetsbrev. Det jag kommer att skriva om i dessa nyhetsbrev är bland annat olika nyheter på området jag arbetar med, erbjudanden, rabatter och förmåner. Nyhetsbreven kommer att komma ut cirka en gång i månaden eller när något stort händer i butiken.

Ni som signar upp er på Wheelwear’s nyhetsbrev kommer att få en förhandsvisning av Wheelwear kollektionen. Sist men inte minst så får du som signar upp dig nu en förmånlig rabatt i första nyhetsbrevet. Du kommer att få en rabattkod som du när du vill kan använda på en valfri produkt i min webbutik.

Kram