Klädkollektion, Passform

Plagg i kollektionen

Varför just dessa plagg i min kollektion

När jag bestämde mig för vilka plagg som skulle ingå i kollektionen så utgick jag först och främst från de behov och bekymmer som jag kunde se hos min man. Mycket handlade om att jag såg hur olika plagg sitter på Kristoffer. Jag såg också alla de problem han har med val av kläder generellt. Det som också var avgörande för val av plagg var även alla de svar jag fått på mina enkätundersökningar. De handlade ju alla på olika sätt om de problem som finns när det gäller kläder för personer i rullstol.

Med andra ord så har det varit många olika faktorer som har varit avgörande till att de blev just dessa plagg. De största behoven är som jag förstått det just bra byxor och jackor. Detta verkar vara ett stort problem när man sitter i rullstol. Mycket handlar om att byxor kasar ner och jackor kasar upp. Detta har jag skrivit mycket om på bloggen. Ni är, av era svar att döma, många som har samma problem.

Plagg i kollektionen
Kristoffer har jeans och jacka från HUMAN kollektionen på sig.

De plagg som ingår i HUMAN kollektionen

När jag och designer Lotta Niemi pratade om vilka plagg som skulle ingå i kollektionen så var det alltså mycket utifrån de behov jag sett och beskrivit ovan. Att ha en färgglad kollektionen som man kunde matcha ihop kändes också viktigt. Jag har fått många mail om att just färgglada kläder önskades.

Vi kom alltså fram till att vi skulle försöka göra ett par jeans som är lite tuffa och som kan bäras både till vardag och fest. En finbyxa när man vill klä upp sig och slutligen en vår/höst jacka alltså en mellanjacka. Det är alltså inte någon slump som avgjort vilka plagg som hamnat i vår första kollektion.

Det är kul att det redan kommit in beställningar, men jag ser mer än gärna många fler. Det glädjer mig något oerhört att det snart är människor runt om i Sverige som kommer att bära kläder från HUMAN kollektionen.

Kram