Jag, Tips

Julgodis

Hej!

I helgen har jag gjort både julgodis och julbakat chocolate chip cookies och kolasnittar med vit choklad. De båda kakorna är Kristoffers favoritkakor och de brukar göras till jul. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att baka. Under lördagen gjorde jag vaniljfudge, wienernougat och saffransbollar (havrebollar smaksatta med saffran). Kristoffer hjälpte till med en del vevade i kastrullerna medan jag hackade choklad till min fudge. När vi gjorde saffransbullarna så hjälptes vi åt att rulla saffransbullarna för att sedan rulla dem i pärlsocker. Det blev fantastisk god smak på dem med saffran och allt annat. Ett tips är att om man inte tycker om saffran så kan man hoppa över det och istället smaksätta dem med pepparkakskrydda.

julgodis
Klicka på bilden för att komma till receptet
julgodis
Klicka på bilden för att komma till receptet

Senare på eftermiddagen så tog vi fram lite tomtar och annat julpynt, så nu känns det snart som att julen kan komma. Jag tycker att tiden som är just nu är fantastiskt mysig. Jag har för att få ytterligare lite julstämning köpt en amaryllis som nu står på köksbordet. Det är den blomma som jag förknippar allra mest med julen så det var givet att vi skulle ha en sådan. På söndagen steg vi upp tidigt och tittade på luciamorgon medan vi åt frukost med inslag av lussekatter. Sedan blev det ännu mera bakande av julgodis såsom Mozartkulor (som vi rullade i polkagriskross, nötter, pärlsocker, turkisk pepparkross och lite annat smått och gott) och ännu lite fler vaniljfudge som vi dekorerade med polkagriskross.

julgodis
Klicka på bilden för att komma till receptet
julgodis
Mozartkulor

Nu känns det som sagt mycket mer som jul när vi har gjort det fint med alla tomtar och saker och har massor med gott julgodis i skafferi och kylskåp. Det blir en annorlunda jul i år när vi inte kan fira som vi brukar med familjen, men man får helt enkelt göra det bästa utav situationen. Nu har vi alla fall ett rejält lager med godis om maten skulle ta slut…

Vill önska er en fin måndag och en bra start på veckan.

Kram

 

Ps: vill du läsa mitt förra inlägg om julen så hittar du det här.