Jag, Tips

Julbak och godis

Julbak och godis

köpa billiga underkläder online secretsofstyle.se leksaksaffär online  köpa charkuteri online sibyllas.se

I helgen så har vi haft julbak och gjort godis. Det är så mysigt att vi bakar och gör godis ihop. Mycket av det som vi bakar är samma från år till år så nu kan vi nog säga att vi skapat en tradition gällande detta. I år så bakade vi bland annat kolasnittar med vit choklad och saffransdrömmar.  De blev fantastisk goda. Drömmar har jag aldrig bakat tidigare, men det blir nog något som vi kommer att göra igen. De blev spröda på utsidan och sega i mitten. Mums!

Jag hackar och håller koll på alla ingredienser till vårt julbak och godis medans Kristoffer hjälper till med att veva i alla grytor och skålar. Hur som helst så har vi fantastiskt kul när vi är i köket ihop. Det blir många skratt och i bakgrunden så spelas det jullåtar.

Julbak och godis
Ett kakfat med godis, pepparkakor och saffransbullar.

Fudge

Förra året så gjorde jag fudge för första gången i mitt liv och det blev succé direkt. Så i år blev det både vaniljfudge och chokladfudge. Vaniljfudge smakar lite som Werthers Original och de smälter i munnen. De tar tid att göra med det är det värt när man får smaka på resultatet.

Chokladfudgen är proppfulla av chokladsmak och hur lätta som helst att göra. Jag valde mörk choklad denna gång, men det går lika bra att välja vilken choklad som helst. Man tar helt enkelt den choklad som man tycker mest om.

Julbak och godis
Ett fat med röda dammsugare, kolasnittar, saffransdrömmar och chokladfudge.

Dammsugare med röd marsipan

Att göra egna dammsugare är något som vi aldrig provat förrän i år. Så vi började att göra kladdkakan som skulle vara fyllning i dessa skönheter. Själva fyllningen är något som jag har gjort tusen gånger, så det var inga problem. Men att göra dammsugare och rulla marsipan på utsidan visade sig vara riktigt klurigt och något som vi inte riktigt fick till. Marsipanen fastnade och de såg inte alls ut som vi ville. Så dessa kladdkakaedammsugare blev ingen succé rent utseendemässigt, men riktigt goda blev de alla fall. Men nu vet vi ungefär hur man skall göra så nästa gång kommer de säkert att bli finare. Det var första gången vi bakade med marsipan så nu vet vi även hur det är. På söndagen hade vi så en liten glöggfest här och smakade på alla nybakade godsaker. De fick högsta poäng av alla närvarande!

Avslutningsvis så hoppas jag att ni har haft en fin andra advent. Nu vill jag passa på att önska er en fin måndag och kommande vecka.

Kram