Föreläsning, Klädkollektion, Mode, Tips

Är mode för alla?

Är mode för alla?

På denna enkla fråga så finns det ett lika enkelt, men tragiskt, svar. NEJ, det är det inte. De kläder som är designade och säljs i handeln idag är inte anpassade för rullstolsburna.

När jag är ute och träffar folk och berättar om mitt företag så får jag ofta frågan “vad är egentligen skillnaden på vanliga kläder och kläder som är anpassade? Kan inte rullstolarna ha de kläder som sälj i handeln idag?

När jag då berättar om var i skillnaderna ligger mellan “vanliga” och “anpassade” kläder så blir det allt som oftast en aha – upplevelse för den som frågat. Det är många som sitter och nickar och känner igen det som jag berättar. Det kan vara av egen erfarenhet, att man har en anhörig som sitter i rullstol eller att man själv har gjort det en kort period i livet. Att så många reagerar såhär gör mig övertygad om detta ämne är något som bör pratas om mer. Vilket jag gör när jag reser runt och föreläser i ämnet anpassade kläder.

Föreläsning “är modet verkligen till för alla”

När jag är ute och föreläser i ämnet så får jag ofta höra exempel på hur svårt det kan vara att hitta anpassade kläder och om hur människor har löst problemet. Detta är något som även jag och min man känner igen från vårt liv. Här följer ett exempel:

När vi skulle gifta oss så gick vi in i en herrekipering för att köpa en kostym till Kristoffer. Eftersom han sitter i rullstol och kostymen inte var anpassad på något sätt så blev det inte speciellt bra alls. Så efter att vi köpt kostymen så fick vi lämna in den till en sömmerska. Det är vanligt att många rullstolsburna får betala dels när man köper ett plagg och sedan när man tvingas anpassa det. Om jag fick bestämma så skulle man inte behöva gör det utan kunna köpa sina anpassade kläder direkt i butiken.

Vad handlar föreläsningen om?

Nedan ser du ett utdrag ur vad föreläsningen handlar om.

Mode för
Föreläsning “Är modet verkligen till för alla?”
  • Hur allt började och varför jag började blogga om mode och kläder för rullstolsburna
  • Hur vi människor påverkas av modet
  • Skillnader mellan “vanliga” och ”anpassade” kläder
  • Historier och anekdoter från mitt och min mans liv på temat kläder

Vill du boka in min föreläsning så kan du maila till forelasning@wheelwear.se eller ringa till mig på nummer 0454 10 300. Vi har telefontid måndag till fredag mellan 9 -15. Om du är nyfiken på att läsa mer om föreläsningen “är modet verkligen till för alla” så finns det mer info på Sveriges Talare. 

Just nu så har jag ett sommarerbjudande som säger att om du bokar in min föreläsning innan den 31 augusti så får du 15% i rabatt på det totala priset på föreläsningen. Så passa på att boka nu och få en föreläsning utöver de vanliga!

Vi ses 🙂