Jag, Tips

Julen – en mysig högtid

Hej och god fortsättning på julen!

Hoppas att ni alla har haft några riktigt mysiga juldagar. Här hemma hos oss blev julen riktigt bra trots pandemier och annat. Vi åt gott och hade trevligt. På vårt lilla, men goda julbord fanns favoriter som Jansons, köttbullar, ägg och sill, skinka, gubbröra och en massa annat gott. Vi hjälptes naturligtvis åt i köket, så medans jag gjorde Janson så stekte Kristoffer köttbullar och prinskorvar.

Julen
Kristoffer i jultröja och steker köttbullar.
Julen
Kristoffer i jultröja

I år är ju en något annorlunda jul i och med att vi inte får träffas som vanligt. Detta att träffa alla som man brukar träffa under julen är något som jag saknar oerhört. När vi firat jul tidigare har vi alltid varit många, så det känns lite tomt nu när vi inte får ses. Istället för att träffas önskade vi våra familjer God Jul via telefon och sms. Det är naturligtvis bra att det finns sms och telefoner, men det är ju inte samma sak som att ses.

Julafton

Julafton blev trots omständigheterna väldigt bra och trevlig. Vi åt god mat och så blev det enligt tradition på julen Kalle Anka klockan tre. Det blir ingen jul utan Kalle och då dricker vi glögg och äter pepparkakor. Det är en tradition som vi båda har haft med oss från vårt barndomshem. Sen på kvällen så blev det julbord, tomtegröt och en massa mys framför TV:n. Vi dukade också upp allt julgodis som vi har gjort.

Julen
Julbord med gubbrör, prinskorv, Jansonsfrestelse, sill, bröd, ost, smör, skinka, köttbullar och mycket mera.

Juldagen

Nu idag så kommer vi att ta det lugnt och bara vila oss. Något som jag känner att jag behöver efter en hektisk höst. Mat lär vi inte behöva gå ut för att handla på ett tag. Blir vi hungriga så är det bara att öppna kylen och äta rester från julbordet, för det finns det mycket av. Det är lyxigt eller hur? Hoppas att ni också har haft en mysig jul.

Ta hand om er och än en gång så vill vi önska er en riktigt riktigt God Jul!

Kram