Orättvisa

Världens största minoritet!

Hur mycket jag än letar på nätet så finns det inte så mycket. Det känns som att marknaden står stilla.

Nu undrar du kanske vad jag pratar om? Jo, jag pratar om kläder för rullstolsburna. Det är samma problem här i Sverige som i resten av världen. Jag var nyfiken på hur många som är rullstolsburna i världen. Jag tittade på FN:s hemsida och hittade att det finns cirka 650 miljoner människor som har ett funktionshinder i världen. Siffran växer genom olika konflikter i världen samt att befolkningen växer och att vi blir allt äldre.

80 %  av alla funktionshindrade bor i utvecklingsländer.. Tragisk siffra!

Det är många människor som är rullstolsburna i världen och ändå är marknaden så snäv. Varför är den det? De är väldens största minoritet!! Det kan vara det som gör att det är svårt att hitta kläder och att vara som alla andra.

Alla vill vi följa modet och att känna oss snygga!