Mode

Varför krångla till det?

Jag förstår inte varför människan skall krångla till allt. Det kan ju inte vara så svårt att sy kläder som är anpassade för rullstolsburna. Det finns ju kläder för människor som är kraftiga så då borde det finnas möjlighet att göra kläder som är anpassade för rullstolsburna. Eller vad tycker du?

Jag och min sambo diskuterade detta idag. Och jag kan hålla med honom om att det behövs ställas om maskiner och att kläderna behöver sys på ett annat sätt. Men marknaden finns och inte bara i Sverige. Om man tänker på att många klädkedjor finns i fler länder än i Sverige. Så då finns det en marknad för personer som sitter i rullstol och som vill ha snygga kläder och följa modet. Vi bedöms utifrån klädstil och vilka accessoarer vi har. Nästan alla idag har en smartphone och platt TV hemma.

Vissa saker ser vi som självklara med att ha den senaste tekniken och att kunna ha snygga kläder. Ofta så är det “kändisar som skapar ett mode” eller det du läser i tidningar och ser på TV. Detta borde gälla alla människor men så är det inte idag. Den möjligheten har inte alla. Det tycker jag är tråkigt även om vi har kommit långt.

I Canada så finns det en webbsida som säljer snygga och moderna kläder för personer som sitter i rullstol. (https://izcollection.com) Varför finns inte detta i Sverige?