Okategoriserade

Var ska man leta efter bostad?

Det finns många sätt man kan hitta en bostad på

  1. Blocket
  2. Hemnet
  3. Genom en mäklare

Går du genom en mäklare är det nog den lättaste vägen också då du talar om vilket område du önskar bo på. du kan också här tala om vad du önskar tex badrum, trappor, hiss eller balkong. För vissa människor kan hiss vara väldigt viktigt då folk inte vill gå upp för trappor för att bära tunga saker de har handlat. Du kanske också behöver hiss om du är rullstolsbunden. I Uppsala finns det bostäder som saknar hiss totalt så alla människor kan ej bo i de bostäderna och de förlorar de mycket på.

Ska man bygga nya hus bör man göra det anpassad för både äldre och rullstolsbundna. Detta är något man borde ha som krav tänk om du får besök av någon som inte kan gå upp för trapporna hur ska du göra då?

Finns mycket att tänka på så att man kan fylla upp alla krav så att alla kan få det bekvämt och tryggt när de flyttar in en bostad på nytt. För ingen människa vill ju i efterhand komma på att de har köpt hel fel bostad. Vissa kanske också har kravet att de ska ha balkong för att de vill sitta ute mycket.