Mode, Passform

Vad är skillnaden?

Jag letar på nätet och ofta hittar jag att enda skillnaden mellan om personen sitter i rullstol eller ej ska vara rullstolen och alla ska ha rätt till snygga kläder. Min erfarenhet när jag letar är att det inte är så! Det finns inga bra klädaffärer och på nätet är kläderna för dyra. Ofta så följer inte kläderna modet i Sverige för personer som sitter i rullstol!!

Skillnaden skall inte finnas! ALLA ska ha rätt till snygga kläder. Jag har tidigare skrivit om att det är problem i hela världen och funktionshindrade är världens största minoritet. Varför skall det vara så! Alla är vi lika mycket värda och alla skall vi ha rätt att ha snygga kläder!

Men så är det tyvärr inte.. Det gör mig ledsen. Jag vet när jag och min sambo letar kläder hur svårt det är att hitta kläder som sitter bra och inte kasar ner så fort han rör sig i rullstolen. Kläderna behöver vara av god kvalitet eftersom kläderna slits mer när personer sitter i rullstol. Det är sånt man inte tänker på!

Skillnaden är inte så stor egentligen.. Skillnaden är hur byxorna är sydda och att tyget skall vara av bra kvalitet OCH att byxorna skall vara höga i midjan så att dom inte kasar ner.

När jag går in i en affär så är det uppdelat på kläder efter storlek.. Att större storlekar är på en avdelning och andra storlekar är på en annan sida i affären.. Känns lite som vi och dom.. Det är en segregering. Varför kan inte alla kläder vara på samma ställe och upphängda efter storlekar. Samma sak skulle gälla för personer med funktionshinder. Det ska inte vara en skillnad om du har ett funktionshinder eller ej – DU ska ha samma möjlighet att kunna köpa snygga kläder i vilken affär som DU vill!!