Jag, Tips, Utflykt

Tiden rusar iväg

Just nu så rusar tiden iväg

Jag förstår inte riktigt var tiden tar vägen. Just nu känns det som om tiden bara rusar iväg.
Det kan i och för sig ha att göra med att jag varit lite ledig nu några dagar och måste ta igen den tiden.
För ungefär en vecka sedan så var vi nämligen i Dalarna och firade midsommar. Även där är det ju tider av restriktioner så det är ju inte som tidigare år då man reser midsommarstång och man kan åka runt och titta på saker som till exempel Skinnarspelen. Det var inte alls så detta år på grund av Covid -19. Vad jag har förstått så är midsommarfirandet normala år mycket större i Dalarna än vad det är här i södra Sverige, men så inte i år. Oavsett så var det en upplevelse för mig eftersom jag aldrig har varit i Dalarna tidigare. Jag kan bara säga att jag mer än gärna gör om det!

Det är helt otroligt vacker natur där. På vägen dit pratade Kristoffer mycket om att vi måste vara försiktiga för att det kan komma ut vilda djur på vägarna eftersom det finns så mycket skog längs vägen. Vi besökte så klart en massa olika besöksmål och hann även med att hälsa på gamla bekanta där uppe. När vi skulle hälsa på våra bekanta och kom med bilen genom skogen stod det plötsligt fem kor mitt på vägen. Det var vi inte riktigt beredda på kan man lugnt säga. Men det gick bra.

Tiden rusar iväg
Tällberg som ligger en bit ovanför Siljan.

Vad vi hittade på mer i Dalarna

Kristoffer har varit mycket i Dalarna tidigare men för mig var det alltså premiär. Vi åkte runt och kollade på olika klassiker såsom dalahästtillverkning i Nusnäs och knäckebrödsfabriken i Leksand. Sedan så var det mysigt att bara åka runt och titta på naturen. Tällberg som ligger en bit ovanför Siljan är oerhört vackert med träden som speglar sig i vattnet. Där hade jag kunna sitta en hel dag och bara njuta av utsikten. Det var många inklusive oss som stannade och begrundade utsikten där.

Tiden rusar iväg
Vi tar en gofika efter en shoppingtur i Leksand.

Under resan så blev det även en hel del shopping. Det finns som sagt lite andra affärer där uppe än vad vi har i Blekinge. Så vi tog en tur till Falun och bara myste med shopping och gofika. En vecka rusar iväg och vi kunde lätt stannat en vecka till för vi hann bara med hälften vad vi hade velat göra. Men då finns det ju en utmärkt anledning att åka tillbaka.

När vi kom hem så hade jag så mycket att göra så tiden bara rusade iväg. Hade som sagt en hel del att ta igen efter en veckas semester. Jag hann inte riktigt med att uppdatera bloggen som planerat i förra veckan, vilket jag ber om ursäkt för, men det skall jag ta igen nu. Det lovar jag!

Kram