Mode, Orättvisa

Tänk om

Du går in i en modebutik och ser ett par snygga byxor som du har sett på reklam på TV:n. Du plockar på dig ett par och fortsätter in i butiken efter en matchande tröja eller skjorta. Du hittar några tröjor och en svart skjorta. Nu vill du prova kläderna och går bort till omklädningsrummet.

Du bestämmer dig för att köpa byxorna och en tröja som du ska ha på dig på festen på lördag. Och du är nöjd med ditt köp!

Om vi omvänder det hela och nu sitter du i rullstol och kan inte använda dina ben. Du kan inte  prova kläderna i butiken och du vet om att kläderna du kommer att köpa inte kommer att sitta bra! Byxorna kommer att kasa ner när du rör dig i stolen. Tröjan är det enda som kommer att sitta bra på dig!

Jag vill med detta senario visa hur svårt det kan vara att hitta kläder. Och framför allt kläder som sitter bra. Mycket som DU kan ta föregivet och inte tänker på i din vardag. Detta är saker som jag inte tänkte på innan jag träffade min sambo. Jag har sett hur svårt det är att hitta kläder, och kläder som sitter bra.