Okategoriserade

Starta en klädbutik

Vad behövs om man är modeintresserad och vill starta en klädbutik?

Man kan tex vara en mycket duktig designer som sedan barndomen alltid tittat på Catwalk och blivit inspirerad av vackra kreationer. Tex Coco Chanell började tidigt med sina kavaj och tillhörande stickande kjolar. Hennes kläder blev mycket populära hos den franska överklassen.

Coco dejtade också en väldigt rik greve som hjälpte henne med den ekonomiska biten så att hon kunde rekrytera modeller som bar hennes kläder. Hon kunde dessutom även anställa folk som sydde upp kläderna. Själv bodde hon hos greven och hade fina fester och åt gott.

Det är klart man då har råd att leva bra och på det engagera sig i det man intresserar sig för mest dvs mode. Så hur hade du själv lagt upp det om du ville bli som Coco Chanel dvs jobba med mode? Kanske kan du ej designa men vill ha en liten modebutik. Det kan du få om du har sparade pengar eller om du tar Företagslån aktiebolag så att du på det också kan starta upp ett aktiebolag. För du behöver också något mellan 25000 kr och 50 000 kr som aktiekapital.

Du behöver också resa ganska mycket och gå på olika modevisningar för att kunna köpa in kläder till din butik. Du kan också koppla en tidning till din butik och anställa skribenter som skriver mode reportage i dina modetidningar. Det hade varit väldigt spännande för kvinnor då att få jobba för din tidningar. Har du sett filmen Djävulen bär Prada då vet du hur det kan se ut om man jobbar för en stor mode tidning. Filmen handlar egentligen om Anna Wintour som spelas av Merryl Streep. Alla som är anställda åt henne var super rädda och kallade henne för draken. För hon var en chef som ingen kunde sätta sig på och som alla hade enorm respekt för. Hon var ej elak utan hon var bara en kvinna med mycket pondus något som krävs om du ska få folk att följa din linje och lyckas.

Var inte rädd för att starta en modebutik för kan du få ett lån så kommer allt att bli mycket enklare för dig och för dina anställda. Man kan ej ligga ute med månadslönen för sina anställda för även de måste ha pengar så de kan klara av sina liv annars blir det svårt både för dem och för dig. Var en rättvis chef och se till allas bästa hur mycket du än lyckas.