Jag, Nyhet, Tips, Wheelwear

Start av Gräsrotsfinansiering

Nu har vi startat en gräsrotsfinansiering!

Vi på Wheelwear har just nu start av en så kallad gräsrotsfinansiering. Att kunna uttrycka oss med färg, form och stil är något som nästan alla människor tar för givet. Klä upp oss till festen, anpassa klädvalet till jobbet eller välja det enkla när vi är hemma. Vi provar kläderna noga, poserar framför spegeln och väljer plagg som framhäver det önskvärda. Som man brukar säga –  kläderna speglar vår personlighet.

Men tänk om du inte kunde känna den här friheten, att kläderna aldrig kändes som gjorda för just dig. När jag träffade min man Kristoffer, som är rullstolsburen, såg jag snabbt hur illa många av hans kläder satt på honom. Passformen blir aldrig riktigt bra om de inte är anpassade för någon som sitter så kläderna kasar antingen upp eller ned. De kläder som säljs idag är helt enkelt inte designade för någon som sitter ner till exempel i rullstol. 

För mig är det viktigt att alla som vill ska kunna uttrycka sin personlighet i valet av kläder. Därför har jag, med hjälp av en designer, skapat en kollektion helt anpassad till alla modemedvetna och rullstolsburna människor. Bostadsrätter hyresrätter bostäder ninnicka.se spå tarot gratis online nordenstjarna.se Köpa prydnader online oddandedgy.se beställa mat online 

Kollektionen är den första i sitt slag

Vi har kommit så pass långt i processen att vår första kollektion HUMAN nu finns tillgänglig i Sverige. Kläderna är anpassade på flera olika sätt, till exempel högre midja bak, gummiband i midjan, tryckknappar istället för vanliga knappar och stretch i alla led. Vi har än så länge tagit fram ett par jeans, en elegant finbyxa och en klassisk jacka.

Kristoffer Fredriksson

“De jeans som företaget Wheelwear tagit fram vill jag verkligen slå ett slag för. De är för det första oerhört snygga och har dessutom en fenomenal passform för någon som mig som sitter ner hela tiden. De är väldigt mjuka och sköna och har inbyggd stretch i alla led vilket gör dem väldigt bekväma. De anpassningar som dessutom gjorts med högre bak med gummiband och tryckknapp fram gör dem oerhört lättanvända. Jag har knappt varit ur mitt par sedan jag fick dem!”

 

Lars-Göran Wadén

“Den mörkblå jackan i herrkollektionen Human från Wheelwear är varm och har snygga detaljer i form av orangefärgade dragkedjor och fickor. Ett bekvämt plagg i god passform. Som rullstolsanvändare är min erfarenhet av jackor att det blir “pösigt”. För att minska känslan av att jackan gör mig tjock försöker jag trycka ned och ihop tyget, men det leder bara till mer smuts när tyg kommer ut åt sidorna mot hjulen. Mindre storlekar minskar “pösigheten”, men då blir armarna för korta, jackan sitter tajt och jag liknar en michelingubbe. Men tack vare att den här jackan är midjehög och har mudd i midjan och vid handleder är “pösigheten” veck och risken för smuts från hjulen minskar. Förutom två vanliga fickor på varsin sida har jackan också en kul detalj. Istället för innerficka sitter det nämligen en snygg kavajliknande bröstficka på framsidan.”

Gräsrotsfinansiering på gång
Mikaela och Kristoffer är ute i naturen.

Nästa fas är den viktigaste

Denna start av gräsrotsfinansiering handlar helt enkelt om att kunna uppfylla drömmen om att erbjuda anpassade kollektioner till både rullstolsburna kvinnor, män och barn/ungdomar. Därför behöver satsningen nu få in nytt friskt kapital till kommande kollektioner. Här kan just DU som nu läser detta göra en stor skillnad! 

Kapitalet skall som sagt användas till att färdigställa pågående och framtida kollektioner, öka kännedomen om varumärket, öppna fler distributionskanaler och till att kunna öppna upp för fler samarbeten med olika designers. Ditt bidrag hjälper min man Kristoffer och andra i liknande situation att få helt enkelt få fler valmöjligheter att kunna uttrycka sina personligheter genom de kläder de bär. Människor i rullstol skall väl också kunna få unna sig lyxen att få känna sig sådär ostoppbar som man till exempel kan göra när man gjort sig snygg för att gå ut med kompisarna en kväll. Eller?

Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att du vill vara med och stötta oss. Du kan göra det antingen genom en donation direkt via GoFundMe där vi har vår kampanj eller swisha in ditt bidrag på nummer 123 392 83 06.

Genom vår start av denna gräsrotsfinansiering är vårt högtflygande mål att få in 300 000 kr.

Stort tack för att just du är med oss!

Kram