Klädkollektion, Livsstil, Mode, Passform, Tips

Paralympics i Tokyo

Det är snart dags för Paralympics i Tokyo

Snart är det som ni alla säkert vet dags för OS och strax där efter även Paralympics i Tokyo.
Startskottet för Paralympics 2021 sker den 24 augusti och tävlingarna pågår till den 5 september.
Några av sporter som det skall tävlas i är rullstolsbasket, bordtennis, bågskytte och friidrott. Om du vill läsa mer om de olika sporter som ingår årets Paralympics, så klicka här.

Efter som jag är intresserad utav kläder, som ni alla vet, så började jag kika lite på Internet om jag kunde hitta något om vem som sponsrade de svenska deltagarnas kläder till detta mästerskap. Då hittade jag ett modeföretag som heter UNIQLO och förstod att det är de som står för framtagandet av de svenska deltagarnas kläder. Så jag blev minst sagt nyfiken på att få veta mer om detta modeföretag.

UNIQLO – klär den svenska truppen till Paralympics

UNIQLO är alltså huvudsponsor till Paralympics 2021 i Tokyo när det gäller kläder till de aktiva ifrån Sverige. Kollektionen är naturligtvis framtagen tillsammans med de aktiva för att det ska vara så bra passform och material i kläderna som bara möjligt. Kollektionen som idrottarna ska bära under Paralympics har fått namnet LIFEWEAR. Kollektionens färger går i flera nyanser av blått och av gult.

Materialet i dessa kläderna är DRY-EX vilket gör att fukt stöts bort snabbt från huden. Kläderna har Ultra Stretch som gör att de är sköna att bära samt lätta att ta av och på. Med materialet AIRism så andas kläderna extremt bra så att de håller idrottarna torra. Kläderna är framtagna ur ett hållbarhetssynpunkt där polyester till kläderna tagits från återvunna PET-flaskor.

Paralympics i Tokyo
UNIQLO som har designat den svenska truppens kläder inför OS i tokyo 2021.

UNIQLO är ett japanskt ledande modeföretag som designar, tillverkar och säljer kläder runt om i världen. De har över 2000 butiker i 19 olika länder. I Sverige så finns den enda butiken på Hamngatan i Stockholm.

Idrottskläder för funktionshindrade

Om man nu inte är med i truppen till Paralympics (de flesta är ju trots allt inte det) och sitter i rullstol så vill man säkerligen röra på sig och träna lite ändå. Men då kommer vi genast till frågan om det finns anpassade träningskläder att få tag i även om man inte är olympier? Jag blev nyfiken på denna fråga och satte igång att söka efter svar. Jag hittade överhuvudtaget inget anpassat klädesplagg för detta ändamål. Vilket givit mig en hel del idéer inför framtida klädkollektioner där jag tänker mig att designa kläder för bland annat vardagsmotionären.

Kram