Mode, Orättvisa, Passform, Tips

När förändras klädbranschen

När ska klädbranschen förändras?

När ska klädbranschen förändras? I mitt inlägg “Anpassade kläder är framtiden” skrev jag om att anpassade kläder är framtiden och om vikten av kläder för oss människor. Kläders betydelse har jag skrivit mycket om här på bloggen. Även mycket om att vi människor klär oss så som vi vill att andra ser oss. Detta gäller naturligtvis alla människor oavsett om man är rullstolsburen eller ej. Detta är ju inget konstigt eller hur?

När jag idag googlade för att kolla om det hänt något nytt så hittade jag dessvärre ingenting att skriva om. Det finns ju näst intill precis allt på nätet, men när det gäller artiklar och videos på mode för rullstolsburna så är det förvånansvärt tunnsått.

Hur ska vi då möta framtiden

I mitt inlägg anpassade kläder är framtiden som jag nämnt ovan så skrev jag om Meredith Aleigha Wells, co-founder av Social Surge.  Meredith Aleigha Wells arbetar precis som jag mycket hårt för att nå ut med sin klädkollektion för rullstolsburna. Om detta ska lyckas så krävs det att de större aktörerna ser sin roll i det hela. Helt enkelt tar ett större ansvar och börjar agera. Gärna från flera olika håll samtidigt. Här menar jag de stora aktörer som verkligen kan nå ut för att en radikal förändring skall bli möjlig. Det hjälper tyvärr inte att enbart små aktörer försöker att göra en förändring i branschen.

Jag kanske låter väl negativ här. Det är naturligtvis jättebra att små aktörer gör skillnad genom att skapa kläder för rullstolsburna. Men om hela klädbranschen skall kunna förändras på riktigt så behövs det även större muskler som kan dra i denna förändring. När skall då klädbranschen förändras? När är de större aktörerna beredda att ta sitt ansvar och börja sälja kläder för även rullstolsburna?

När förändras klädbranschen
Från Social Surge hemsida, https://www.socialsurgeofficial.com.

Den stora frågan

Detta är min 10 000-kronors fråga! Med vetskaper som till exempel att vi blir allt äldre och att fler människor råkar ut för olika olyckor och därigenom blir i behov av anpassade kläder i åtanke så måste vi agera. Och det nu. Jag menar att klädbranschen nu behöver vakna till och börja anpassa sig efter den förändring i samhället som faktiskt sker. Ända sedan jag började skriva om detta med kläder så har detta varit min drivkraft. Jag vill förändra klädbranschen! Alla skall kunna gå in i en klädaffär och köpa de kläder som man gillar. Dessutom skall man kunna vara trygg med att dessa kläder sitter bra.

Hur som helst så inser jag ju såklart att jag inte kan göra denna förändring helt själv. Men jag tänker så här att om jag börjar så ökar säkert sannolikheten för att någon till slut följer efter och tillsammans skapar vi då sakta men säkert framtidens klädbransch.

Vill slutligen önska er alla en fantastisk måndag!

Kram