Klädkollektion, Mode

Mode för alla!

Hej! Har läst en artikel där Kronprinsessan Viktoria höll ett öppningstal om mode för alla! musik bloggare

Mode för alla! Kristoffer skickade mig en artikel härom dagen. I meddelandet jag fick från honom med artikeln står “Detta är något för dig! Det är precis vad du jobbar för.” Det hela lät riktigt intressant så jag började genast att läsa artikeln från Uppskattat som är en sida på internet. Artikeln är från Stocholm Fashion week och skrevs den 10 februari 2021. När jag hade läst klart så kände jag att det som stod där är precis vad jag jobbar för. Helt enkelt att modeindustrin skall inkludera alla människor oavsett var vi kommer ifrån eller vilket funktionshinder man eventuellt har.

Catwalk för alla

Kronprinsessan Viktoria säger i artikeln att hon vill ha en modeindustri som inkluderar mer mångfald. Det vill säga att människor med olika bakgrund skall synas mer på catwalken. Vi människor ser ju som sagt alla olika ut. De som följer modet (som du och jag) måste kunna få en chans att relatera till andra typer av modeller. Modeller som inte är pinnsmala eller de som har ett annat ursprung än ung, vit och pinnsmal.
Eller hur?

Om man som rullstolsburen ser en modell som också sitter i rullstol så tror jag att detta gör att man inte känner sig ensam och uttittad. Om vi i Sverige bara vågar satsa på detta med mode och modeller som inte alla ser ut som dagens, så tror jag att svensk modeindustrin kommer att sätta stort avtryck på hela den internationella modeindustrin.

Mode för alla
Bild på händer.

Svensk modeindustri

Kronprinsessan Viktoria säger i artikeln att när de gäller mångfald inom modeindustrin så arbetar många idag hårt för att uppnå detta. Det gäller att bryta gamla vanor och normer. Svensk modeindustri skall vara en förebild för andra till att inkludera mode för alla. Jag kan bara hålla med kronprinsessan om att det inte är en trend med mångfald. Vi alla ska vara stolta för den vi är. Visst hade det varit häftigt om svensk modeindustri hade satt “mode för alla” på kartan. Att vara en förebild för andra länder när de gäller mode som inkluderar alla.

Så när jag läste denna artikel så kände jag en så stor glädje att Kronprinsessan Viktoria höll ett så fint och viktigt tal. Vad tycker du? Skriv gärna och berätta om du tycker att modeindustrin har ett brett “mångfaldstänk” eller behöver de arbeta mer på det?

Kram