Mode, Passform

Mitt studiebesök på Malmö Tillskärarakademin

Hej!

Nu har jag kommit hem från mitt studiebesök på Malmö Tillskärarakademin. Jag vill börja med att tacka Malmö Tillskärarakademin för att jag fick komma och ställa alla mina frågor till er.

Jag pratade med några av studenterna på skolan över en kopp med kaffe och de berättade för mig att dem fick lära sig allt från idé till färdig produkt. Studenterna får lära sig grunderna i sömnad och sedan är det upp till dem att använda sin fantasi när de skapar kläder. Utbildningen har sett likadan ut sedan skolan grundades. Eleverna tror att det inte finns kläder för rullstolsburna för att det kostar för mycket att ta fram kläder samt att även om man ändrar lite på ett par byxor så är det en ny produkt som ska marknadsföras och distribueras ut till butikerna. Vinsten är för liten för att butikerna ska satsa på det. De tycker att det är sorgligt att det inte finns anpassade kläder i butikerna idag.  De menar att stora kedjor har kapacitet och möjlighet att ha en avdelning med kläder för rullstolsburna.

Det kom fram en student till mig och berättade att hon är intresserad av att designa kläder för personer som sitter i rullstol. Vi hade många liknande tankar och idéer. Innan jag gick så bjöd de in mig till sitt examensarbete som är deras egna kollektion. Det är klar att jag ska komma och titta.

Kram