Mode, Passform

Marknad

Jag har funderat mycket på varför marknaden är så liten när det gäller kläder för personer som sitter i rullstol. Har kollat på SCB och det finns 130 000 personer i Sverige som sitter i rullstol.

Alla har ju inte råd att lägga tusentals kronor på kläder, och som inte följer modet. Ungdomar vill ju följa modet, och det skall man kunna göra oavsett om man sitter i rullsol eller inte. Det är en tid när man vill hitta sin identitet och söker mycket på vem man är.

Problemet med byxor är att det är för låga i midjan och kasar när man rör sig. Byxorna behöver därför vara högre i midjan. Jackor behöver vara korta i midjan annars så drar den upp sig och det blir en hög med tyg i halsen. Anpassa kläder kan inte vara så svårt att göra? Tänker på stora klädkedjor kan ha en avdelning med kläder som är anpassade för personer som sitter i rullstol. Det finns ju idag för personer som är överviktiga. Vi behöver anpassa oss! Alla ska kunna följa modet! Eller hur?

Diskutera gärna på min blogg och säg vad du tycker.

Det är därför som jag starta denna blogg för jag vill veta vad andra tycker och om ni känner igen er? Min sambo har detta problemet med kläder.