Mode, Orättvisa

Lite om mig plus lite till

Hej!

Jag får ofta frågan vad skillnaden är när det gäller kläder för rullstolsburna. Varför kan inte rullstolsburna har ”vanliga kläder”? Kristoffer köper sina kläder i olika klädbutiker precis som de flesta gör och den enda skillnaden är att kläderna inte sitter bra. Precis som jag har skrivit om tidigare så är byxor korta i midjan och det gör att de kasar ner och jackor som åker upp när man kör rullstolen eller förflyttar sig till exempel mellan stol och bil. Så ska det inte behöva vara anser jag!

Det som jag vill uppmärksamma med min blogg är att det även ska finnas snygga och moderna kläder för rullstolsburna i vanliga klädbutiker, och att kläder sitter bra även om man är rullstolsburen.

Mikaela & Kristoffer

Jag sitter inte i rullstol men jag lever med någon som gör det och eftersom jag sett hur svårt det är att hitta kläder som sitter bra så vill jag skriva om detta.

En annan fråga som jag också får och som gör mig upprörd och det är att man kan köpa kläder och sedan sy om dem. VARFÖR ska rullstolsburna behöva sy om sina kläder för att de ska sitta bra? Det är inte klokt! Alla har väll rätt att ha snygga och moderna kläder. Eller? Det känns som att butiker har glömt bort personer som sitter i rullstol för att det är en “för liten” marknad. Det kan vara så att ingen har tänkt på det eller ingen har sagt ifrån. Jag tycker inte om när man särbehandlar olika grupper utan alla har vi samma rättigheter och skyldigheter i samhället. Det gäller naturligtvis även mode och kläder för det speglar vem vi är som person och det gäller alla människor på denna planeten.

Om du inte håller med mig så får du gärna skriva till mig och säga vad du tycker.

Kram