Klädkollektion, Livsstil, Passform, Tips

Klädutbudet

Hej!

Nu i helgen så har jag kollat hur klädutbudet ser ut för rullstolsburna på marknaden. Det var ett tag sedan som jag kollade in marknaden och kände att jag vill se om något har hänt. Jag har kollat in fem hemsidor som jag vet säljer kläder för rullstolsburna. Jag vill se hur klädutbudet på marknaden ser ut och om kläder för rullstolsburna också följer mode & trender.

De sidor som jag har kollat på är följande;

När jag gjorde min “forskning” om klädutbudet så kom jag fram till att både Tommy Hilfiger och IZ Adaptive har moderna och coola kläder. Det fanns en del kläder som jag tycker om och som Kristoffer också hade gillat. Silverts och Buck & Buck har kläder som inte är så moderna och de vänder sig mer till en äldre målgrupp. Det ser man klart och tydligt på deras webbsida.

Klädutbudet

Kläder säger mycket om oss som människor och hur vi vill att andra ska se oss. Oavsett om du sitter i rullstols eller hur gammal du är så vill man se snygg ut. När jag var inne på Klädvalet så såg jag att de söker en franchisetagare i Norge. När jag tidigare har kollat hur marknaden ser ut i Norden så kommer jag till Klädvalet i Sverige oavsett vad jag söker på. Det finns inget land förutom Sverige som säljer kläder till rullstolsburna som även har en fysisk butik. Klädvalet har klassiska kläder för rullstolsburna och säljer även olika hjälpmedel.

Det behöver ske en förändring på klädmarknaden när det gäller klädutbudet för rullstolsburna. Jag menar  oavsett funktionshinder eller ej ska kunna ha snygga kläder till ett rimligt pris. Jag vill VERKLIGEN inte dela in människor i olika fack för att alla är vi lika mycket värda oavsett hur vi se ut. Det borde gälla även kläder. Vi ska inte ha olika butiker när det gäller klädutbudet på marknaden. Du kan läsa mer i mitt inlägg här där jag skriver om klädmarknaden och hur den ser ut i Sverige idag.

Kram