Mode, Tips

Kläder som inte sitter bra

Hej!

Jag har surfat runt för att se vad som är nytt inom området mode och kläder. Det finns ett forum som heter funktionshinder.se – och du kan läs mer här. Läste på forumet att det är många som saknar kläder som är anpassade för rullstolsburna, och de kläder som finns är dubbelt så dyra som ”vanliga” kläder är. Jag anser att det inte borde vara så. Visst så sys kläder för rullstolsburna inte upp i samma omfattning som modebutikerna har men ändå. Alla vill vi ha snygga kläder, eller? Vad tycker du?

Det är tråkigt att läsa på forumet att kläderna inte sitter bra och att kläder åker ”hit och dit” som en av besökarna uttryckte sig. Det är samma problem som Kristoffer har och det är säker många med honom som känner igen sig. Varför har vi inte kommit längre? På forumet så känner jag frustrationen och besökarna försöker hjälpa varandra att hitta schyssta kläder. Därför vill jag med min blogg försöka att påverka ”vanliga” butiker att ha en avdelning där rullstolsburna kan besöka och känna och klämma på kläderna. Alla vill inte köpa kläder på postorder, och alla har inte råd att lägga mycket pengar på kläder. Det borde vara precis som i ”vanliga” butiker att det finnas olika val för olika människor så att det passar ens budget. Svårare än så är det inte. Eller har jag fel?

Jag vill inte göra reklam för olika webbsidor men har hittat en lista på Neuroförbundet och du kan gå in och läsa mer där. Kläderna mellan de olika webbsidorna skiljer sig inte så mycket åt..  Ta gärna en titt och bilda dig själv en uppfattning.  

Kram