Mode

Hittade en artikel

Lyckan var obeskrivlig tills jag ringde ett telefonsamtal och butiken hade gått i konkurs. Jag hittade en butik som låg på Storgatan i Östersund, och som sålde kläder för rullstolsburna personer! Nu undrar ni varför jag skriver om detta?

Jo, det är så att jag har svårt att hitta butiker som säljer kläder som både är anpassade och moderna på samma gång. Butiken i Östersund sålde moderna och anpassade kläder. Varför fungerar inte detta i Sverige? Den frågan ställer jag mig ofta!

Det som jag har hittat är kläder som är omoderna och det skulle min sambo aldrig ta på sig. Han är modemedveten och allt ska passa ihop. Det finns inte! När han köper byxor så sitter dom inte bra och inte tala om jackor. Idag så kan inte alla följa modet och det tycker jag är sorgligt!

Modet är ju en del av ens identitet och vi bedöms utifrån vilket jobb vi har och vilka kläder vi har på oss. Gäller det bara vissa personer? Alla får inte vara med? Det är segregering! OCH så ska det inte behöva vara i dagens Sverige 2016? Men så är det, tyvärr!

Har vi inte kommit längre? För bara ett tag sedan så slopade Lindex sin plus size avdelning och det skrivs meterlånga artiklar om det. Det är ju bra! Men borde det inte vara självklart att det är så att alla kan gå in i en butik och välja vilka kläder man vill ha och som sitter bra på en. För att göra kläderna anpassade så krävs det inte så mycket egentligen. Men ändå så finns det inte idag! Varför finns det inte? Om det hade funnits så hade ALLA kunnat följa modet. Marknaden är inte bara i Sverige utan många butiker har butiker runt om i världen.