Samarbete

Ekonomi är viktigt i alla lägen

Att tänka på när man vill veta mer om mäklararvode mm

När man ska få kontroll över ekonomin är det viktigt att först våga sortera bland papper man har hemma. Slänga det man verkligen inte behöver och framförallt våga slänga det man inte behöver. Vill du tex ha nya lägenheter så har du JM bygg som finns i flera städer.

Lär dig slänga det du inte behöver (städning)

Det viktigaste när du städar är att slänga det du inte behöver. Då har ni ju städat rejält undan och behöver inte planera vår eller sommar rensning. Tänk att i stället för att packa skräpet snyggt och prydligt så blir ni av med det. Ni får helt enkelt ny luft då gammal kastas. Ett hus ser mer städat ut när man får plats med varorna. Ett hus bör inte se ut som en loppis butik för risken är stor när man hamstrar. Har du inte tid att städa så diska i varje fall. Spar aldrig disk det gör huset mest stökigt.

För vill du köpa nytt hus eller våning och ska anlita en mäklare så ska du också se till att få ditt eget hus rent. Du kommer då behöva bjuda hem mäklaren som kommer att fotografera din lägenhet för att först kunna sälja den innan du kan köpa nytt.

*Garderoben-släng kläder du ändå inte har använt på 1 år för du kommer aldrig då att använda dem.
*Gåvor-skriv i bloggen vad du har fått som minne men spar inte varor som du ändå inte gillar eller använder.
*Filmer-släng dem du ändå inte orkar se mer än 2ggr härmodagen slängde jag ca 80 stycken.
*Smink-Kräver största rensningen och köp inte mer än nödvändigt fundera över vad du har hemma innan du köper nytt.

Allt du inte behöver sak verkligen slängas för då har du mindre varor du ska flytta till din nya lägenhet och hur bra kommer inte det att kännas? Du kommer känna som om du har fötts på nytt utan massa skräp som väntar på dig.