Mode, Passform, Tips

Copenhagen Fashion Week

Hej!

Har till detta inlägg hittat en artikel (som du kan läsa här) som handlar om designer Louise Lindroth som skulle ha visat upp sina kläder på Copenhagen Fashion Week men blev stoppad av arrangören. De ansvariga för evenemanget kunde inte lösa problemet med att det fanns en trappa in i lokalen så att Louise modeller, som är rullstolsburna, kunde komma in. Louise har visat upp sina kläder både i Stockholm och London och då har arrangören löst eventuella ”trapproblem” genom att hon och hennes modeller helt enkelt har gått in via en annan dörr. Något som man tydligen inte kan tänkas göra i Köpenhamn.

Jag tycker det är oerhört trist och beklämmande att behöva höra att man inte kunnat lösa en så här pass enkel sak så att dessa modeller kunnat delta. Eller så är det helt enkelt så att man från arrangörens sida egentligen inte alls ville ha med dessa personer, och helt enkelt skyllde på att det inte gick att lösa på grund av en trappa?

När ska kläder för rullstolsburna bli normativt och räknas precis som vilka kläder som helst?

Och nu till lite goda nyheter!

Louise Linderoth, som jag skriver om ovan, har startat ett samarbete med jeanstillverkaren Dr Demin och de har bland annat tagit fram jeansen på bilden nedan. Samarbetet fortskrider och det skall bli otroligt spännande och intressant att följa och se vad som kommer ut av det mer i framtiden. Visste du föresten att Demin säljer cirka 1,5 miljoner jeans varje år? Om du blir nyfiken på Dr Denim och vill kolla in deras jeans, så gör ett besök på drdenim.com.

(De jeans som Louise och Dr Denim tagit fram tillsammans heter Lexy (är unisex) och kostar cirka 400 kronor)

Läs mer om samarbetet här

Kram