Jag, Klädkollektion, Livsstil, Mode, Passform, Tips

Intressanta samtal

Hej söker du catering Uppsala 

Jag har under veckan haft många intressanta samtal med olika människor. Det är alltid lika intressant att diskutera med folk om kläder för rullstolsburna.  Dessutom höra hur andra tänker kring denna fråga som jag ju brinner så mycket för själv. Vill du handla mat hem och söker catering Uppsala så har du hittat rätt.

Restauranger mm

I helgen hade jag ett intressant samtal med en kompis och vi kom in på att samhället i stort har och gör många anpassningar när det gäller tillgängligheten. Alltså till exempel att man skall komma in i offentliga byggnader om man sitter i rullstol. Detta gäller allt från teatrar, hotell, biosalonger, butiker och mycket annat. Men något så pass alldagligt som kläder har dessvärre inte hängt med i denna utveckling utan ser i mångt och mycket likadana ut nu som förr. Hur kan det komma sig? Jag tänker att vi i Sverige för länge sedan har insett hur olika vi människor och våra behov är och att vi arbetar kontinuerligt med jämställdhet och allas lika värde. Men varför finns det då inte mer anpassade kläder som funkar för alla?

Lindex

En annan sak som inträffade härom dagen och som ytterligare fick mig att känna att detta ämne som jag skriver om verkligen är viktigt. Var när jag och chefen för Lindex träffades vid en tillställning och kom att diskutera kläder. Hon berättade för mig att hon saknar ett utbud av anpassade kläder i sin butik och har sett hur svårt personer med olika typer av funktionsvariationer kan ha med att hitta kläder som fungerar när de kommer in i hennes butik. Enligt henne så önskade hon att hon kunde påverka utbudet mer än vad hon kan idag. Men jag är nog av den uppfattningen om att går hon och hennes chefskollegor ihop och kräver mer anpassade kläder i sina butiker så måste nog ledningen för Lindex lyssna på det. Först då kanske det händer något!

catering uppsala
Bästa och godaste maten är nog Restaurang Kocken och Kallskänkan som är Catering Uppsala

Summan av kardemumman

Så kontentan av de samtal jag haft under veckan och skrivit om här kan väl helt enkelt sammanfattas så här:
Många har sett och ser problemet med att det inte finns speciellt mycket anpassade kläder ute på marknaden, men väldigt få försöker att göra någonting åt det.

Jag får dagligen mail från mina läsare där de berättar hur mycket det jag försöker belysa med mitt bloggande betyder för dem och jag kan inte mer än säga att jag inte kommer att ge upp förrän det skett en ordentlig förändring. STORT TACK till alla som skriver till mig. Kampen för ett mer jämställt samhälle går vidare!

Kram