Tips

Behöver du en proffsig flyttfirma?

När vill du flytta?

Planera din flytt noga även om du är på väg att byta lägenhet med någon annan. Tänk på att helger och kvällar är det mycket dyrare att flytta. En månadsskifte är dessutom det dyraste som finns eftersom många betalar sina hyror vid månadsskiftet. Flytta på en vardag helst mellan kl 0.008-18.00. På helger och udda tider så är det ca 20-50 % dyrare.  Du kan då anlita Flyttfirma Åkersberga om du behöver hjälp.

Vart ska du flytta?

Transport som är långt bort är dyra då det tillkommer bensin och andra kostnader man inte har räknat med. I en liten stad är det billigare att flytta då sträckorna är korta och man hittar överallt enklare. Det enklaste sättet är att ställa frågan innan hur mycket det kostar med sträckan som dina varor ska transportera. Fråga också om det finns andra kostnader som tillkommer som du själv ännu inte har tänkt på, men som flyttgubbe ofta ser som något självklart att betala. Så att du på detta sätt kan planera bättre och minimera riskerna för att det blir en kostnads som blir rörlig som du inte hade räknat med.

Hiss eller trappor avgör priset för flytten

Det finns tex fina lägenheter i Uppsala där vår kung Carl Gustaf bodde när han var student. En 5 rum och kök som han delade med tillsammans med två andra studenter som ligger väldigt centralt. Det finns hiss som är stor där man får plats med massor av varor vilket kan minimera priset. Är hissen liten så måste man åka flera turer och då blir kostnaderna också dyrare för allt mäts i tid när det gäller hiss och trappor. Sedan i denna lägenhet som ägdes av svenska kungahuset finns även en vindsvåning. Dit finns ingen hiss utan man tar en trappa upp då det är ett otroligt gammalt och anrikt hus. Just att det inte finns hiss ända vägen upp gör också att kostnaderna blir dyrare då flyttgubbarna får ta trapporna upp och detta tar också sin tid.  som också avgör flyttfirmans pris är om det finns hiss och om hissen är stor. Kontrollera också om det finns plats för flyttbilen att stå nedanför trappan dvs om det finns en bom och vart du kan få tag på nyckeln. För om man inte kan stå därnere så kan kostnaderna också blir lite dyrare då det tar tid att ta varor från bilen och bära det in i trapphuset.