Diskriminering, Klädkollektion, Livsstil, Mode, Orättvisa

And.. action

And action så tog jag tag i saken

And.. action så tog jag saken i egna händer och gjorde en egen klädkollektion. Jag var så trött på att vänta på att saker och ting ska hända. Vi letade och letade efter kläder till Kristoffer utan att hitta några. För cirka 4 år sedan var vi i New York. Vi var där på semester men eftersom jag hade läst att både Tommy Hilfiger och IZ Adaptiv hade satsat stort på kläder för rullstolsburna så letade vi upp dem där.

IZ Adaptiv skulle börja sälja på Macys (ett stort och känt varuhus i NY) och vi bestämde oss för att gå dit. Macys är ett varuhus på 11 våningar så vi åkte våning efter våning upp och ner utan att hitta något. Vi fick kontakt med en som jobbade på Macys men hon hade inte hört ett ljud om att IZ Adaptiv skulle sälja kläder hos dem. Jag kontaktade IZ Adaptiv och fick då höra att de hade problem med att hitta lagerplats i USA. IZ Adaptiv kommer nämligen ursprungligen från Kanada. Fortfarande så här flera år senare så har inte IZ Adaptiv kommit igång med någon försäljning på Macys utan har bara försäljning via nätet.

När det kommer till Tommy Hilfiger så säljer han anpassade kläder endast via nätet. Detta trots att han har egna butiker med andra kläder i både New York och på många andra ställen. Att man gör den skillnaden och bara säljer anpassade kläder på nätet tycker jag är väldigt märkligt. Rullstolsburna vill också kunna känna och klämma på kläderna som de eventuellt sedan vill köpa. köpa delikatesser online matbloggaren.se köpa matlådor online mattanten.se Köpa billiga möbler online medialvagledning.com

And action
Kristoffer på Tommy Hilfigers butik på 5th Avenue I New York.

Rullstolsburna och marknaden

Återigen så sitter jag här med känslan av att det är märkligt att det finns så pass litet eller knappt något utbud av anpassade kläder. Det finns trots allt så många som är i behov av just detta. Visst, det finns en del som säljer anpassat men dessa kläder säljs endast via nätet. Så rullstolsburna skall alltså inte som andra få möjligheten att klämma och känna på kläderna som de eventuellt skall köpa? Det vill vi ändra på med vårt varumärke Wheelwear. Vi vill att rullstolsburna ska kunna köpa kläder i en fysisk butik. Så håll utkik på våra sociala medier för inom kort kommer det upp en överraskning där.

Något som jag funderar mycket på är att det är så pass många människor runt om på denna planet som sitter i rullstol. Bara i Europa så finns det över 5 miljoner människor som är rullstolsburna och i USA så är siffran över 4 miljoner. Varje år så hamnar över 500 000 människor i rullstol på grund av våld, fall eller olycka. Så varför finns det inte anpassade kläder att köpa i butik och varför är inte utbudet större får denna målgrupp? Så just därför känner jag starkt att nu måste marknaden förändras på allvar och att det då måste till lite action!

Kram