Mode, Passform, Tips

Alter Ur Ego

Hej!

Denna gång tänkte jag berätta om Heidi McKenzie som är designer och driver företaget Alter Ur Ego. Heidi blev förlamad efter en bilolycka 2007 och rullstolsburen. Ganska så snart efter olyckan gick det upp för henne att det på marknaden saknades framförallt byxor som satt riktigt bra för personer i rullstol och hon började därför att designa egna jeans så som hon ville att de skulle utformas. Hennes jeans är alltså inte bara moderiktiga och snygga utan de sitter även riktigt bra på den som använder rullstol. Heidi säger, som så många före henne, att det är svårt att hitta jeans när man är rullstolsburen och tillägger att om byxorna inte sitter bra så är det stor risk att man drar på sig trycksår för att byxorna skär in i höften.

Det finns studier som visar att om vi känner oss bekväma i de kläder som vi bär så ökar vårt självförtroende och vår självkänsla. Kläderna kan också bryta social mönster! Jag menar att om du har kläder som är moderiktiga och sitter bra så kan du, i mötet med nya människor, flytta fokus från ditt funktionshinder och kanske på så sätt slippa att hela tiden få varför sitter du i rullstol? som första fråga när du möter nya människor. Detta kan verka självklart för många, men så är det inte!

Om det hade varit så självklart som jag och många med mig önskar, då hade det redan funnits kläder som sitter bra och är moderiktiga även för någon i rullstol i vanliga klädbutiker. Idag så minskar känslan för stil och mode för den som sitter i rullstol just på grund av att utbudet är så litet och dåligt. Mode är inte bara kläder utan det speglar också vår personlighet, vår attityd och våra ideal.

Jag ställer mig allt oftare frågan hur länge det kommer att dröja innan kläder för rullstolsburna kommer att vara vanliga i våra butiker? Vad tror du?

Du kan besöka Alter Ur Ego här. De har även en webbutik som är väl värd ett besök!

kram