Orättvisa, Passform

130 000 rullstolsburna i Sverige?

Hej!

När jag hade mitt besök på Malmö Tillskärarakademin så pratade jag och en student om antalet personer som är rullstolsburna. Det finns 130 000 personer som är rullstolsburna i Sverige enligt funka.com. Nu är bara frågan – hur har man räknat?  Är det personer som är födda med en skada eller är personer som via en trafikolycka hamnar i rullstol, eller är det våra äldre som har hamnat i rullstol.

Det finns olika sjukdomar som gör att man till sist hamnar i rullstol. Om man nu har räknat in alla dessa grupper då tror jag att det är mer än 130 000 personer som är rullstolsburna.

Alla är i behov av kläder som är anpassade och vill ha kläder som sitter bra. Även om man är äldre så vill många ha kläder som är moderna, som sagt alla vill se bra ut oavsett ålder. Det viktigaste är att kläderna sitter bra och inte kasar ner eller upp.

Nu är det hösten ute och vintern kommer sakta men säkert och det börjar blir kallt ute. Min sambo använder inte jacka ofta för att den inte sitter bra och kasar upp i ryggen samt att det är jobbigt att köra rullstolen. Så ska det inte behöva vara! Känner du också igen dig?

Kram