Jag, Tips

Vårkänsla med tulpaner

Vårkänsla med tulpaner

Visst ger det en viss vårkänsla med tulpaner? Det tycker i alla fall jag. När jag var och handlade i helgen så såg jag dessa vackra tulpaner och kunde helt enkelt inte motstå dem. Ni som har följt mig här ett tag vet om att min favoritblomma är just tulpaner. Det finns ingen annan blomma som jag förknippar så mycket med våren.

Vårkänsla med tulpaner
Rosa och vita tulpaner som står på vårt bord.

Visste du att

  • Om du vill att tuplanerna ska stå längre så blanda i lite potatismjöl i vattnet. Det ger dina tulpaner stärkelse vilket får dem att leva längre.
  • Det var Olof Rudbeck som tog med sig frön och lökar från tulpaner hem ifrån en resa till Holland.
    År 1685 hade han inte mindre än 38 olika tulpaner i sin botaniska trädgård i Uppsala.
  • Jag är inte ensam om att älska denna vackra blomma. Tulpanen ligger nämligen på första plats i Sverige som den populäraste blomman hos svenskar.
  • Under tulpansäsongen, som börjar på tulpanens dag den 15 januari och vara fram till påsk, konsumerar vi svenskar cirka 130 – 14o miljoner tulpaner. Det är fler tulpaner per capita än vad tulpanlandet Holland gör.
  • Det finns cirka 7000 registrerade tulpansorter.
  • Tulpaner finns i alla färger förutom blå.

I helgen

I helgen har vi inte gjort så mycket mer än att tittat på hockey på tv. Det har varit storm och blåst så att rutorna har skallrat. Som tur var så hade inget hos oss blåst iväg eller förstörts. Hoppas att ni också har klarat er bra ifrån stormen. Vid sådana här tillfällen är det mysigt att bara sitta inne och lyssna på stormen och se något bra på tv. Alltså hockey på tv både på lördagen och söndagen. Gissa om vi var lyckliga :).

Avslutningsvis ha en riktigt fin måndag och glöm inte att köpa tulpaner om ni önskar lite vårkänsla!

OBS! Idag kommer äntligen jeansen från Turkiet så efter denna dag har jag till slut alla plagg som tillhör klädkollektion HUMAN hemma. Det känns fantastiskt!

Kram