Wheelwear

Wheelwear.se firar ett år

Hej!

Idag är det ett år sedan som jag skrev mitt första blogg-inlägg, tänk vad tiden går fort. Det känns inte som att det har gått ett år sedan jag startade.

Det är ju ett ganska så snävt ämne som jag skriver om och det finns, enligt mig, väldigt mycket kvar att göra när det gäller att skapa en klädmarknad för rullstolsburna. Som jag har skrivit tidigare så är det 10% av jordens befolkning som har någon form av funktionsnedsättning och räknat i antal människor så blir det ganska så många. I Sverige så finns det 130 000 personer som sitter i rullstol. Jag kan inte hitta statistik över hur det ser ut i grannländerna Norge, Danmark och Finland men procentuellt sett så skiljer det sig säkert inte så mycket från hur det ser ut här i Sverige.

Det finns alltså enligt mig en hel del kvar att göra så att personer som är rullstolsburna ska ha samma möjligheter att följa mode som alla andra. Jag och Kristoffer pratade igår om statistik och kläder men statistik över antalet funktionshindrade i ett land är svårt att få fram så det är därför väldigt svårt att få ett riktigt grepp om hur marknaden för denna typ av kläder ser ut. Det jag däremot vet är att jag tycker att ämnet är viktigt att diskutera och det kommer jag att fortsätta att göra här på min blogg och du är hjärtligt välkommen att följa med!

Kram