Mode

Mark & Spencers kollektion Easy Dressing för barn

Hej!

Läste i Aftonbladet härom dagen en artikel om att Mark & Spencer gjort en ny kollektion av kläder som riktar sig till barn med olika funktionshinder. Kollektionen, som har namnet Easy dressing, innehåller bland annat kläder som är lättare än andra kläder att ta av och därför att de har kardborreband på vissa ställen. Kollektionen innehåller även specialanpassade kläder för barn som har känslig hud.

Klädkedjan Mark & Spencers tanke och önskan med dessa kläder är att de ska vara enkla och det tog kedjan två år att ta fram denna kollektion. För att få till dessa kläder använde sig Mark & Spencer av en referensgrupp bestående av föräldrar till funktionshindrade barn, barnläkare och företagets egna kunder. Jag tycker att denna satsning är helt fantastiskt och hoppas innerligt att det snart även kommer något liknande hit till Sverige.

Nu får vi bara hoppas att detta initiativ slår väl ut och att de fortsätter att utveckla kollektionen så att den i en framtid även kommer att innehålla anpassade kläder för tonåringar och vuxna.

Vad tror du om detta initiativ? Tror du att detta skulle kunna fungera här i Sverige?

Till Aftonbladets artikel om Easy Dressing

För att komma till Mark & Spencers hemsida och till kollektionen Easy Dressing klicka här

Kram