Mode, Passform, Tips

Kläder så in i norden

Hej!

Jag har till detta inlägg funderat lite på klädutbudet för rullstolsburna i våra nordiska grannländer. Men när jag sökt på google efter kläder för rullstolsburna i Danmark, Norge och Finland så hittar jag absolut ingenting. Det borde ju finnas kläder till försäljning för rullstolsburna i fler länder i norden än i Sverige?

Hur jag än söker och alldeles oavsett till vilket av de nordiska länderna som jag riktar min sökning, så får jag endast en enda träff och det är till svenska Klädvalet.

Europeiska kommissionen har skrivit en rapport där de belyser funktionshindrade i EU.  Funktionshindrade i EU är 1/6 av befolkningen och det motsvara 80 miljoner människor. När det gäller personer över 75 år som har någon form av funktionshinder är siffran över 30%.  Personer med en grav form av funktionshinder är hela 20% av befolkningen. Dessa siffror kommer att öka med takt att vi blir allt fler och allt äldre.

Nu till kläder!

Om det nu är så att det är så många som har ett funktionshinder så varför hittar jag endast Klädvalets hemsida när jag söker på Danmark, Norge och Finland? Om nu siffran funktionshindrade ökar och vi blir äldre, då måste ju handeln hänga med i utvecklingen eller? Varför är det bara Sverige som har en hemsida där de säljer kläder till funktionshindrade?

Jag blev nyfiken och mailade Ann Segerström som jobbar på Klädvalet och frågade henne om de säljer kläder till Danmark, Norge och Finland. Ann svarade att de har försäljning av kläder även till Danmark, Norge och Finland men än så länge är det bara några få procent av den totala omsättningen. Försäljningen hade ökat om Klädvalet hade funnits på landets egna språk säger Ann Segerström. Om du vill öppna en Klädvalet butik/hemsida i något av våra granländer så är du välkommen att kontakta Ann på adressen info@kladvalet.se.

Vet du något som jag har missat när jag har googlat i ämnet så skriv gärna till mig på adressen mikaela@wheelwear.se.

Kram