Orättvisa

Allt hänger ihop

Hej!

Normalt så skriver jag om mode och kläder för rullstolsburna men nu i dagarna så har jag stört mig på en sak som jag vill skriva om!

Den senaste tiden har vi kunnat läsa hur Försäkringskassan drar in assistanshjälp för dem som verkligen behöver det. Det som ingen har kunna undgå är kvinnan som tragiskt gick bort på en offentlig toalett i Malmö. Hennes liv hade kunnat räddas om hon hade fått utökad assistanshjälp.

Försäkringskassan är kanske hårdare i sin bedömning för att det finns några som har fuskat till sig  assistanshjälp. Resultatet är att det drabbar alla! Varför har det blivit såhär?

Allt hänger ihop. Om Försäkringskassan har upptäckt att det är några under åren som har fuskat till sig assistanshjälp så blir de automatiskt hårdare i sin bedömning. Resultatet blir såklart att de människor som behöver hjälpen kanske inte får den. Jag blev ledsen när jag läste om kvinnan som gick bort på en offentlig toalett för att hon inte hade sin personliga assistent med sig. Det har stått många fler exempel i tidningar och på FaceBook. Det är inte klokt att människor inte ska få hjälp när de verkligen behöver det. Sverige är ett föregångsland i så många andra avseenden till exempel när det gäller hjälpmedel av olika slag eller att få det anpassat hemma. Visst finns det fortfarande brister när det gäller till exempel att komma in i offentliga byggnader också vidare, men det arbetas hela tiden för att göra det bättre. De som behöver personliga assistenter ska få det för att deras vardag ska fungera.

Med andra ord så har människor med funktionsnedsättning bra förutsättningar i Sverige. Det som jag vill säga är att vi måste hjälpas åt och tänka på andra som verkligen behöver hjälp ska få det.

Om du har andra synpunkter så får du gärna skriva till mig!

Kram