Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Varumärket

Hur allt började

Mitt namn är Mikaela Lastre och jag driver sedan april 2016 bloggen Wheelwear.se. Min blogg handlar om mode och kläder för rullstolsburna. Jag är gift med Kristoffer Fredriksson som är född med en ryggmärgsskada och förlamad från midjan och neråt och rullstolsburen. Kristoffer köper sina kläder i ”vanliga” butiker precis som alla andra, men eftersom dessa kläder ej är anpassade för någon som sitter ner hela tiden så är passformen på kläderna långt ifrån optimal. Det handlar om allt ifrån byxor som kasar ner eller jackor som kasar upp.

Hela idéen med att jag bloggar om just kläder för rullstolsburna kommer sig av att jag och Kristoffer ofta diskuterat detta ämne hemma och när jag fick klart för mig hur dåligt utbudet av anpassade kläder faktiskt är så kände jag att detta är något som jag vill försöka att ändra på. Så jag började leta på internet för att försöka sätta mig in ännu mer i ämnet och kom efter ett tag fram till att jag skulle kunna starta upp en blogg som diskuterade detta. Efter att ha startat upp min blogg och tagit till mig av all den positiva feedback som jag fått från de som följer mig där kom sedan tanken på att inte bara skriva om det utan att faktiskt försöka att skapa en egen kollektion av anpassade kläder så som jag skulle vilja att de var utformade.

Min vision

Min vision med varumärket Wheelwear.se är helt enkelt att det ska finnas kläder för alla. Alla ska kunna gå in en butik och köpa fina kläder som sitter bra. Ingen ska känna sig diskriminerad för att man sitter i rullstol eller på något annat sätt avviker från den så kallade ”normen”. Jag vill att min klädkollektion ska finnas att köpa ute i butik inom ett års tid och jag kommer att arbeta stenhårt för att denna vision ska bli sann.

Miljö

Jag kommer att i största möjlig mån tänka på miljön och därför använda tyger som är utvecklade på ett miljömässigt sätt. Jag kommer att använda ett lokalt företag vid framtagning av min T-shirt och tygkasse som nu säljs i min webbutik. Allt överskott av försäljning kommer att gå till att skapa en klädkollektion för rullstolsburna. När det gäller utvecklingen av min klädkollektion så kommer designern Lotta Niemi som har sin ateljé i karlshamn att hjälpa mig.

Om du vill stötta mig och detta projekt så använd följande swishnummer: 123 392 83 06

Inget bidrag är för stort eller för litet, stort TACK för just ditt bidrag

Till startsidan