Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Att tjäna pengar på sociala medier

Mikaela Lastre elitbloggare på bloggportalen blogbiz.se delar med sig tips på hur du kan leva på din blogg.

tjäna pengar
Nu kan alla tjäna pengar genom sociala medier. Här delar jag med mig stegvis hur du kan gå till väga. Bli expert inom sociala medier och börja tjäna pengar redan i dag.

Mikaela Lastre är född och uppvuxen i Helsingborg men har även bott en sväng på Österlen utanför Simrishamn där hon träffade sin stora kärlek Kristoffer. De är nu gifta sedan två år tillbaka och bor i en villa i en liten by i Blekinge. Samt så tjänar hon pengar genom bloggportalen blogbiz.se

Hon driver sedan 3,5 år tillbaka bloggen wheelwear.se som handlar om mode och kläder för rullstolsburna. Hennes man är rullstolsburen och idéen till bloggen föddes när paret en dag hemma vid köksbordet. De diskuterade hur dåligt utbudet är på marknaden när det gäller kläder anpassade för personer i rullstol. Efter att ha scannat av internet och kommit till insikt om hur dåligt utbudet var av denna typ av kläder så beslutade hon sig för att skapa bloggen wheelwear.se. Där hon dessutom på olika sätt försöker belysa detta ämne. Efter att ha arbetat med ämnet ett tag fick hon idén att försöka ta fram en egen kollektion med anpassade kläder så som hon tycker att de borde vara utformade. Till sin hjälp har hon bland annat en klädesdesigner som hon lärt känna genom arbetet.

Hur tjänar man pengar på sina sociala medier?

  1. Skapa en blogg på bloggportalen blogbiz.se
  2. Blogbiz ordnar sponsrade inlägg från olika företag de har samarbeten med
  3. Anlita en bloggagent eller bli tilldelad en bloggagent av blogbiz.se
  4. Skriva sponsrade inlägg för olika företag
  5. Maila olika företag och berätta om sig själv och sin blogg. I mailet också beskriva vad man kan bistå med som bloggare. Tex att man ska skriva inlägg på ca 400 ord med bild plus länk till det företag man vill samarbeta med.
  6. Ska du tex stanna på hotell maila hotellet innan och be om att få samarbeta med dem. Du som influenser får då kostnadsfritt stanna på hotellet. De i gengäld får synas på din blogg med marknadsföring.
  7. Vill du gå en utbildning som är dyr kan du kontakta anordnaren. Be dem ge dig utbildningen kostnadsfritt och i gengäld få exponering på din blogg.
  8. Sälja banners på din blogg till olika företag.

Utbildad bla ekonomiassistent som underlättar mina sociala medier

Mikaela är utbildad undersköterska och har bland annat studerat ekonomi på Lunds universitet. Hon har haft ett antal olika arbeten som till exempel undersköterska, ekonomiassistent och säljare. Att skriva är och har alltid varit en mycket stor och viktig del i hennes liv. Mikaela har i stort sett sedan hon lärde sig skriva skrivit dagböcker och dikter och hon har alltid ett block och en penna i väskan då man aldrig vet när en bra idé till en bok eller till en scen i en bok dyker upp.

Våga starta eget och att blogga och tjäna pengar

När Mikaela startade sitt första företag så föddes idéen till boken ”Våga starta eget” som är hennes skrivdebut. När hon startade företaget märkte hon hur svårt det var att hitta bra information om hur man skall tänka inför sin företagsstart och ville då försöka skriva en guide för att försöka hjälpa andra som drömmer om att starta upp sin egen företagsverksamhet.

Till startsidan