Samarbete, Tips

Packningar i form av o-ringar

Sponsrat samarbete med Jila Industriförnödenheter AB

Den vanligaste packningen eller tätningen är o-ringen. Dom är ringformade och gjorda av ett elastiskt material såsom plast eller gummi för att få till den bästa tätningen. För att få en effektiv tätningslösning är det viktigt att välja rätt material.

O-ringen läggs i en skåra mellan två delar som ska tätas. När du sen trycker ihop dom två delarna deformeras o-ringen och sluter tätt mellan delarna. En o-ring är oftast cirkelrund, men det finns också rektangulära och x-ringar.

Om  o-ringens tryckfasthet måste ökas kan man använda en stödring. Den består antingen av plast eller en hårdare gummikvalité än o-ringen. Den monteras på o-ringens lågtryckssida och stöder upp o-ringen.

Det finns också o-ring snören. Dom klipper man till den längden man vill ha och limmar ihop till en o-ring. Ett o-ring snöre används också vid tillverkning av o-ringar.

O-ringar och o-snören

Jila Industriförnödenheter AB levererar o-ringar enligt Svensk och internationell standard i alla dimensioner och i material som gummi, Ptfe, metall, inkapslade o-ringar, ptfe/silikon och ptfe/viton. Även udda dimensioner kan levereras.

Det finns också sortimentslådor med o-ringar och även o-snören.

Då Jila har en lång erfarenhet av industri inköp finns paketlösningar för tätningar och specialprodukter. Jila har ett brett kontaktnät och kan hjälpa till med produkter utanför deras specialområden som kan ge dig en enklare och billigare lösning.

Övriga produkter

Andra produkter som Jila kan hjälpa till är ritningsdetaljer i PTFE. PTFE är ett material som är värmetåligt med låg friktion. Jila har 100 % PTFE eller med olika fyllningar och kan leverera på mindre än två veckor.

Standard- och specialanpassade tätningar i Peek plast har blivit levererade till industrin från Jila i nästan två decennier.

Tätningar i metall i ett stort sortiement passar industrins samtliga applikationer.

Vill du  ha en prisuppgift kan du få det inom 24 timmar efter att ha kontaktat oss via hemsidan,

O-ringar från Jila Industriförnödenheter
O-ringar från Jila Industriförnödenheter