Samarbete

Julkalender

Sponsrat inlägg i samarbete med Sinful

Vilken julkalender väljer du?

Snart är julen här. Det har redan hunnit vara första advent. Då var det adventsfika. Alla har sina olika traditioner på jul och samma sak på advent. Pepparkakor, mögelost, lussekatter och skumtomtar är bara en del av det som brukar finnas på adventsbordet. Det är en mysig tid med mycket pyssel fika och man umgås mycket med vänner och familj.

Har ni en adventskalender? Numera finns det mängder med kalendrar. Till barnen kan man välja på leksakskalendrar, böcker, godis eller bara de “vanliga” kalendrarna. Tv och radiokalendern måste man ju ha såklart!

Vissa gör en paketkalender. Köper små saker som barnen eller partnern får. Ett paket varje dag fram till julafton. Det är supermysigt, men förstör också lite med charmen av själva julafton. Man har hunnit få så många paket så vad ska toppa det på julafton?

En julbok är mysigt! Läs ett kapitel i boken varje dag. Det är någonting mysigt som familjen kan göra tillsammans och alla kan njuta av. Det får barnen att fokusera på någonting annat än paket för en stund.

Det kan också bli så otroligt orättvist i skolor och på förskolan. alla familjer har det olika ställt och då vissa får mängder med paket varje dag kanske någon inte ens har fått en adventskalender. Så tänk på barnens klasskompisar också.

Har du köpt nån kalender till din partner? Om du inte har det så finns det en kalender på Sinful som verkligen livar upp hösttristessen! På deras hemsidan hittar du massor av saker som tex underkläder. Alla människor använder underkläder så det kan vara en bra form av julklapp. Sedan kan man köpa 24 olika underkläder och ha det som en julkalender att man ger bort en set underkläder varje dag till sin partner fram till jul.

Vem har sagt att det bara ska finnas choklad i en kartong som ska föreställa julkalender och att bara barn ska ha presenter. Man kan ordna en julkalender åt en vuxen också med massor av fina underkläder.