Samarbete, Tips

Ibland kan en handikappramp behövas

Sponsrat inlägg i samarbete med ABCsolutions.se

Ibland kan en handikappramp behövas blogg om andlighet

Alla ska kunna ta sig fram överallt utan problem ochkan vara en självklarhet för många. Att kunna ta sig ut och in i ett hus, centrum eller en affär kan väl alla. Men vad händer om du sitter i rullstol eller går med rullator och möts av en trapp eller en hög kant ?! Många kanske vänder eller försöker på alla sätt att ta sig in.

Det finns regler för anpassning så att alla ska kunna ta sig ut och in och ta sig fram på allmänna platser och byggnader.

Behöver du hjälp med handikappramper kan du få hjälp av ABCsolutions.se med dessa regler och råd om vad som passar just för dig.

handikappramp

Handikappramp

En handikappramp hjälper dom som sitter i rullstol, har svårt att gå eller har någon form av vagn att dra. Men en handikappramp kan också hjälpa dig om du har en lastplats där du är i behov av en ramp.

Utformningen på rampen beror på var den ska sitta. Du kan välja mellan en ramp som  är rak, L eller U formad. För det kan ju vara olika nivåskillnader så att du behöver lösa rampen på bästa sätt.

Beroende på var rampen ska sitta väljer du ytan på rampen så att den passar in. Har du en lastramp till en butik eller industri behöver du kanske inte så tät masköppning. Har du däremot en fastighet till ett en bostad där många kanske går med smala klackar väljer du en tätare masköppning.

Räcke

Vill du ha ett räcke på din ramp finns det en enkel men också ett barnsäkert beroende på vad du är i behov av.

handikappramp

Efter att din ramp och räcke har blivit producerat levereras de på återvinningsbara EUR pallar. Ritningar och monteringsanvisningar medföljer leveransen.

Hur du rengör och underhåller produkterna får du info om så att din ramp håller en bra standard.