Ekström & Garay

Mikaela Lastre

Mikaela Lastre är född och uppvuxen i Helsingborg men har även bott en sväng på Österlen utanför Simrishamn där hon träffade sin stora kärlek Kristoffer. De är nu gifta sedan två år tillbaka och bor i en villa i en liten by i Blekinge.

Hon driver sedan 3,5 år tillbaka bloggen wheelwear.se som handlar om mode och kläder för rullstolsburna. Hennes man är rullstolsburen och idéen till bloggen föddes när paret en dag hemma vid köksbordet diskuterade hur dåligt utbudet är på marknaden när det gäller kläder anpassade för personer i rullstol. Efter att ha scannat av internet och kommit till insikt om hur dåligt utbudet var av denna typ av kläder så beslutade hon sig för att skapa bloggen wheelwear.se där hon på olika sätt försöker belysa detta ämne. Efter att ha arbetat med ämnet ett tag fick hon idén att försöka ta fram en egen kollektion med anpassade kläder så som hon tycker att de borde vara utformade. Till sin hjälp har hon bland annat en klädesdesigner som hon lärt känna genom arbetet.

Mikaela är utbildad undersköterska och har bland annat studerat ekonomi på Lunds universitet. Hon har haft ett antal olika arbeten som till exempel undersköterska, ekonomiassistent och säljare. Att skriva är och har alltid varit en mycket stor och viktig del i hennes liv. Mikaela har i stort sett sedan hon lärde sig skriva skrivit dagböcker och dikter och hon har alltid ett block och en penna i väskan då man aldrig vet när en bra idé till en bok eller till en scen i en bok dyker upp.

När Mikaela startade sitt första företag så föddes idéen till boken ”Våga starta eget” som är hennes skrivdebut. När hon startade företaget märkte hon hur svårt det var att hitta bra information om hur man skall tänka inför sin företagsstart och ville då försöka skriva en guide för att försöka hjälpa andra som drömmer om att starta upp sin egen företagsverksamhet.